Peruukit

Yleistä tietoa peruukeista

Historia

Ensimmäiset peruukit juontavat juurensa jo muinaisten faaraoiden aikakaudelle. 1600 –luvulla Ranskassa peruukit olivat aatelisten sekä varakkaiden seurapiirien ehdoton muotiluomus; niin naisilla kuin miehillä. 1950- luvulla miesten hiuslisäkkeet alkoivat yleistyä ja 60- luvulla naisten korkeat ”mehiläispesä” peruukit nousivat muoti-ilmiöksi.

Nykypäivä

Viimeisten 10 vuoden aikana ovat peruukkien valmistusmateriaalit sekä tekniikat kehittyneet huimalla vauhdilla. Uusin innovaatio ovat peruukit, joissa on yhdistetty aito- sekä kuituhiusta. Perinteisen kuidun rinnalla peruukeissa käytetään lämmönkestävää kuitua, joita voidaan muotoilla lämmön avulla. Täysin käsin sidotut Luxus-pohjat kasvattavat suosiotaan hiusten luonnollisen istutuksen sekä miellyttävän käyttökokemuksen ansiosta.

Väri- ja tyylimaailma

Peruukkien väri- ja tyylimaailma ovat erittäin luonnollisia sekä muodikkaita ja ne seuraavatkin viimeisimpiä trendejä. Saatavilla on luonnollisen tasaisia sävyjä sekä rohkeita raidoitettuja sävyjä. Jokainen sävy valmistetaan vähintään 2-4 eri sävyä sekoittamalla. Näiden väriyhdistelmien ansiosta peruukki näyttää hämmästyttävän aidolta!

Käyttötarkoitus

Tänä päivänä peruukkeja ja lisäkkeitä käytetään pääasiassa korvaamaan menetettyjä hiuksia. Peruukilla voidaan helpottaa myös päivittäistä rutiinia tai vaihtaa tyyliä vaivattomasti omia hiuksia rasittamatta. Ne säilyttävät kauniin muotonsa sekä sävynsä koko päivän eivätkä latistu sateessa tai tuulessa.

Varaa aika

Varaa rohkeasti aika maksuttomaan peruukin sovitukseen! Ammattitaitoisen peruukkipalvelumme kanssa löydät juuri tarpeisiisi sopivan peruukin tai lisäkkeen laajasta valikoimastamme.


Peruukeissa käytetyt materiaalit

Kuituhius

Miksi valita kuituhius?

Kuituhiuksesta valmistetut peruukit ovat suosittuja niiden helppohoitoisuuden ja keveyden vuoksi. Valmistuksessa käytetty modacrylic-kuitu on erittäin ohutta ja sen rakenne jäljittelee luonnollista hiusta.

Kuituperuukin etu on se, että se säilyttää mallinsa sekä kuohkeutensa eikä sitä tarvitse uudelleen muotoilla. Voit siis valita huoletta kiharan, suoran tai kuohkean mallin; malli säilyttää muotonsa pesusta pesuun. Pesun jälkeen peruukki vain kuivatetaan sille tarkoitetussa telineessä. Kuidun väri säilyy lähes haalistumattomana koko peruukin käyttöiän. Tämän mahdollistaa se, että väri on kuidun materiaalissa eikä sitä ole erikseen värjätty. Voimakas auringon valo voi vaikuttaa väriin.

Modacrylic-kuitu

Modacrylic–kuidusta valmistettua peruukkia ei voi muotoilla lämpölaitteilla kuten suoristusrauta, kiharrin tai fööni. Kuitu on lämmönherkkää materiaalia ja äkillinen kuumuus vahingoittaa sitä. Tämä on hyvä muistaa myös kotiaskareissa; esimerkiksi uunista nouseva höyry on äärimmäisen kuumaa ja voi vaurioittaa kuitua.

Modcrylic–kuidusta valmistetun peruukin keskimääräinen käyttöikä on 6-12 kk. Käytössä kuidun kiilto sekä sileys vähenevät pikkuhiljaa. Oikeanlaisella kotihoidolla varmistat mahdollisimman pitkän käyttöiän.

Peruukin uudelleen­muotoilu

Kaipaako kuituperuukkinne uutta ilmettä? Höyrystinkäsittelyllä voimme muotoilla myös kuituhiusta; ”freesata” nykyistä mallia, kihartaa suoraa tai suoristaa kiharaa hiusta. Palvelun hinta määräytyy käsittelyn mukaan, kysyttehän tarkempia hintatietoja lähimmästä myymälästämme.

Mistä löydän kuituperuukkeja?

Kuituperuukkeja löytyy Stimulate- ja Hair Society -mallistoista.

Kuituperuukin hoito-ohjeet

Katso tarkat kuituperuukin hoito-ohjeet


Aitohius

Miksi valita aitohius?

Haluatteko suoristaa ja kihartaa peruukkianne, tehdä ehkä lettejä tai kampauksia, muutella tyyliä fiiliksien mukaan? Silloin valintanne on aitohiusperuukki, jota pystytte muotoilemaan haluamallanne tavalla rullilla, raudoilla tai vaikka kihartimella!

Luxusta

Peruukkien Luxus-pohjan päälaki on valmistettu kevyestä monofilament-materiaalista, johon hiukset on sidottu yksittäin käsin. Peruukkien huomaamaton lace-etuosa häivyttää peruukin täydellisesti otsalta ja antaa vapautta hiusten muotoiluun. Peruukkien sivut sekä takaosa on pehmeää tylliä, johon hiukset on sidottu käsin muutaman hiuksen nipuissa. Luxus–pohja on kevyin saatavilla olevista vaihtoehdoista ja pysyy paikallaan täydellisesti silikonivahvikkeiden ansiosta.

Peruukkien ympärysmittaa voidaan säätää kätevästi ja helposti sen niska-alueella sijaitsevista kiristysnauhoista.

100 % aito remyhius

Peruukit on valmistettu 100 % aidosta remy-hiuksesta. Jokaisesta mallista on saatavilla 6–8 erilaista sävyä. Aidosta hiuksesta valmistettujen peruukkien keskimääräinen käyttöikä on noin vuosi. Hyvällä ja huolellisella kotihoidolla voidaan pidentää peruukin käyttöikää.

Mallit

Liikkeistämme löytyy aitohiusperuukkien mallikappaleet. Kun sopiva malli on löytynyt, tilaamme oikean värin suoraan Ellen Willeltä. Peruukin keskimääräinen toimitusaika on noin 14 vrk. Muotoilemme ja ohennamme jokaisen peruukin veloituksetta juuri käyttäjän tyylin ja toiveiden mukaisesti.

Mistä löydän aitohius­peruukkeja?

Peruukkipalvelustamme saat myös tarkat ohjeet peruukin kotihoitoon. Aitohiusperuukin hankintaa varten tarvitaan kaksi sovituskäyntiä, joista ensimmäisellä etsimme sopivan mallin sekä sävyn. Peruukin saavuttua toisella sovituskerralla muotoilemme peruukin tyyliinne sopivaksi.

Aitohiusperuukin hoito-ohjeet

Katso tarkat aitohiusperuukin hoito-ohjeet


Peruukkipohjat

Konetyö

Päälaella verkkosidonta, johon kuitumateriaali solmittu konetyönä, peruukin takaosa joustavaa nauhasidontaa. Pohjakokoa voi säätää molemminpuolisella tarranauhalla (sisältää kumia).

Monofilament-osio + konetyö

Päälaella pieni läpikuultava, ohut verkko-osio (monofilament), johon kuitumateriaali käsin solmittu. Monofilament-osio on huomaamaton, josta oma hiuspohja kuultaa luonnollisesti läpi. Peruukin takaosa on joustavaa nauhasidontaa. Pohjakokoa voi säätää molemminpuolisella tarranauhalla (sisältää kumia).

Monofilament-jakauma + konetyö

Jakauksen kohdalla läpikuultava, ohut verkko-osio (monofilament), johon kuitumateriaali käsin solmittu. Monofilament-osio on huomaamaton, josta oma hiuspohja kuultaa luonnollisesti läpi. Peruukin takaosa joustavaa nauhasidontaa. Pohjakokoa voi säätää molemminpuolisella tarranauhalla (sisältää kumia).

Monofilament-päälaki + konetyö (Monofilament)

Päälaen alue läpikuultavaa, ohutta verkkoa (monofilament), johon kuitumateriaali käsin solmittu. Monofilament-osio on huomaamaton, josta oma hiuspohja kuultaa luonnollisesti läpi. Peruukin takaosa joustavaa nauhasidontaa. Pohjakokoa voi säätää molemminpuolisella tarranauhalla (sisältää kumia).

100 % käsityö (Comfort)

Peruukin koko pohja ohutta verkkosidontaa, johon kuitumateriaali käsin solmittu pieninä osioina. Pohjakokoa voi säätää molemminpuolisella tarranauhalla (sisältää kumia)..

Monofilament-päälaki + 100 % käsityö (Deluxe)

Päälaen alue läpikuultavaa, ohutta verkkoa (monofilament), johon kuitumateriaali käsin solmittu. Monofilament-osio on huomaamaton, josta oma hiuspohja kuultaa luonnollisesti läpi. Peruukin takaosa ohutta verkkosidontaa, johon kuitumateriaali käsin solmittu pieninä osioina. Pohjakokoa voi säätää molemminpuolisella tarranauhalla (sisältää kumia).

Lace-etureuna

Etureuna ohutta, läpikuultavaa tylliverkkoa (monofilament). Kuvassa lace-osio näkyy kuvan alareunassa.