Usein kysytyt kysymykset

 • Voiko peruukkia värjätä ja kihartaa?

  Se riippuu mistä materiaalista valmistettu peruukki on kyseessä.
  Kuituhiuksesta valmistettu peruukki ei kestä kuumuutta, joten sitä ei saa muotoilla lämmön avulla. Kuitu ei ime väriä itseensä, jonka vuoksi se ei värjäänny lainkaan. Kemialliset käsittelyt vahingoittavat kuidun pintaa ja se voi muuttua täysin karkeaksi sekä kiillottomaksi

  Aitohiusperuukkia voi muotoilla lämmöllä huoletta, näin saat uuden tyylin vaikka joka päivä. Aitohiusperuukkia voidaan jopa sävyttää, mutta suosittelemme kääntymään hiusalan ammattilaisen puoleen, jolla on kokemusta peruukkien värjäämisestä.

 • Saanko varmasti sopivan kokoisen peruukin?

  Kaikkien peruukkien pohja on joustavaa materiaalia, joka muotoutuu käyttäjän pään mukaisesti käytössä. Perusmalliston pohja sopii suurimmalle osalle peruukin käyttäjistä.

  Tämän lisäksi Stimulate –peruukkimallistossa on saatavilla normaalia pienempiä (petite) pohjakokoisia malleja sekä vastaavasti hieman normaalia pohjaa suurempia (large) malleja.

  Peruukkipalvelumme kautta voidaan myös tilata peruukki mittatilauksena. Tällöin peruukin pohjasta valmistetaan muotin avulla täydellisesti istuva malli. Mittatilausperuukkien toimitusaika on noin 3 – 4 kk.

 • Voiko peruukkia suurentaa/pienentää?

  Kyllä voi, mutta pyrimme aina ensisijaisesti löytämään valmiiksi sopivan pohjakoon. Mikäli lähin sopiva peruukki vaatii isoja muutoksia, suosittelemme mittatilausperuukkia. Jokaisessa peruukissamme on kiristysnauhat niskaosassa, joista asiakas itse pystyy säätämään peruukkinsa ympärysmittaa tarvittaessa.

 • Voiko peruukin pestä tavallisella shampoolla?

  Normaalit hiustenhoitotuotteet saattavat sisältää peruukkia tai sen pohjaa vahingoittavia ainesosia. Vääränlaisten hoitotuotteiden käyttö voi muuttaa kuituhiuksen erittäin karkeaksi sekä väriltään harmahtavaksi. Peruukkien pohjat voivat myös vaurioitua vääränlaisista hoitotuotteista.

  Suosittelemme kaikkien peruukkien ja lisäkkeiden kanssa käytettäväksi niille tarkoitettuja hoitotuotteita. Näin varmistat peruukin mahdollisimman pitkän käyttöiän.

 • Mitä eroa on 30 € ja 300 € peruukilla?

  Kuidusta valmistetussa peruukissa hinta perustuu pääosin sen valmistustapaan, ei kuituhiuksen pituuteen. Mitä enemmän peruukissa on käytetty käsin sidontaa, sitä arvokkaampi se on.

  Yleensä äärimmäisen edullisen peruukin kuitu ei kestä kulutusta ja huoltoa, eli myös kuitumateriaali vaikuttaa hintaan.

  Stimulate-kuituperuukkimallistossa on käytetty päivittäiseen käyttöön soveltuvaa modacrylic-kuitua. Sen tuntuma ja ulkonäkö jäljittelee luonnollista hiusta.

 • Miten peruukin saa pysymään mahdollisimman hyväkuntoisena?

  Peruukit vaativat säännöllistä hoitoa niille sopivilla tuotteilla. Esimerkiksi kuumuus vaurioittaa kuituperuukkia; uunit, astianpesukoneet, tulisijat, tupakointi ja liiallinen auringonvalo.

  Kuitu-, ja aitohiusperuukissa hyvä selvitys peruukeille tarkoitetulla harjalla on äärimmäisen tärkeää.

  Peruukkien tarkat hoito-ohjeet löydät täältä.

 • Miksi peruukin hiukset ovat menneet karkeaksi ja kiillottomaksi?

  Kuluminen aiheuttaa kuituun karkeutta ja kiillottomuutta. Ennen kaikkea kuitu kuluu hankauksesta. Etenkin pitkien mallien niskahiukset altistuvat kulumiselle, koska ne hankautuvat esim. vaatteisiin ja kaulaliinoihin. Tämän vuoksi on erityisen tärkeää käyttää peruukkiin hoitosuihketta sekä Hair Tip Liquidia antamaan lisäsuojaa kuidulle.

  Aitohiusperuukeissa karkea ja kiilloton hius on yleensä merkki siitä, että hiuksen rakenne on kuiva. Aitohiusperuukeille on tärkeää tehdä tehohoito säännöllisin väliajoin, jotta hiusten kosteustasapaino sekä kiilto säilyvät pitkään. Lisäksi on tärkeää, että aitohiusperuukki käsitellään 170°C muotoiluraudalla pesun jälkeen, kun se on kuivunut. Tämä sulkee tehokkaasti hiussuomuja ja tekee hiuksesta kiiltävämmän.

  Suosittelemme Anti-Static Spraytä sekä kuitu- että aitohiuksesta valmistetuille peruukeille kulumisen ehkäisemiseen.

 • Voiko peruukki päässä nukkua?

  Emme suosittele nukkumista peruukki päässä. Peruukki hankautuu tyynyyn ja näin se kuluu helpommin. Valikoimistamme löytyy ohuita myssyjä, jotka soveltuvat yökäyttöön.

 • Voiko peruukki päässä uida?

  Emme suosittele peruukki päässä uimista meressä tai uimahallissa, koska suola- ja kloorivesi takkuunnuttavat/kuluttavat kuitu- sekä aitohiusta. Kloorivesi voi aiheuttaa aidon hiuksen vaaleissa sävyissä värjääntymistä.

  Järvivedessä sen sijaan voi uida, mutta puolipitkissä ja pitkissä malleissa hiusten latvat tulee kiinnittää päälaelle huolellisesti. Peruukki tulee huuhdella ja tarvittaessa pestä uinnin jälkeen.

  Kuituhiusperuukki päässä ei saa saunoa, koska kuitu ei kestä lämpöä.

 • Miten peruukki pysyy päässä?

  Peruukki pysyy hyvin päässä, kun peruukki on oikean kokoinen. Peruukin pohjassa on kiristysnauhat, joita voi itse säädellä tarpeen vaatiessa. Lisäksi valikoimastamme löytyy peruukin pysyvyyttä parantavia tuotteita esim. Stop-it panta, silikoniliuska, peruukkiklipsit, peruukkisukka jne.

 • Huomaako ulkopuolinen peruukkia?

  Kun peruukki on oikeankokoinen, peruukin muotoilu on tehty oikein ja se istuu hyvin, on peruukki hyvin luonnollisen näköinen

 • Mikä on peruukin käyttöikä?

  Peruukin käyttöikään on monia vaikuttavia tekijöitä. Peruukin kestoon vaikuttaa mm. käyttötiheys, ympäristöolosuhteet, kotihoito yms. Peruukin kesto yleisesti ottaen jokapäiväisessä käytössä on n. 6-12 kk.

 • Mitä peruukin kanssa kannattaa välttää?

  Peruukin kanssa kannattaa välttää kuumuutta ja lämpöä, uimista meressä ja uimahallissa, normaaleille hiuksille tarkoitettuja hoito- sekä muotoilutuotteita, repimistä hiuksia harjattaessa ja liiallista altistusta voimakkaalle auringonvalolle.

 • Onko aitohiusperuukki parempi vaihtoehto?

  Se riippuu käyttötarkoituksesta. Mallistossamme kuituperuukeissa on laajempi malli- ja värivalikoima. Kuituhiuksissa malli säilyy pesunkin jälkeen samana, joten sitä ei saa/tarvitse muotoilla. Lisäksi kuituhius on helpompi hoitaa.

  Aitohiusperuukki taas mahdollistaa mallin yksilöllisen muotoilun, koska sitä saa esim. kihartaa. Aitohiusperuukki leikataan ja muotoillaan asiakkaalle sopivaksi.

 • Miten voin jättää palautetta?

  Voit jättää palautetta (myös nimettömänä) jätä palautetta sivun lomakkeella tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.